Altijd creatieve ideeen die je nergens anders ziet
Vernieuwend en origineel wij volgen de trends op de voet
We bedrukken alles volgens de modernste druktechnieken
En... voor de beste prijs! dankzij ons internationale netwerk

U vraagt, wij drukken

Op het gebied van het bedrukken van materialen is bijna alles mogelijk. Laat ons weten wat je wilt bedrukken. We vertellen je graag welke druktechniek het beste bij jouw wensen past. Onderstaand een handig overzicht van de verschillende mogelijkheden, met voor- en nadelen per techniek.

 

Tampondruk

Dit is de meest gebruikelijke manier om ergens een logo op te drukken. In een vlakke plaat worden verdiepingen gemaakt en gevuld met inkt. Een gladde en elastische stempel van siliconenrubber neemt de inkt vervolgens op. Die stempel brengt de inkt over op het te bedrukken object.

 • Voordeel: Door de elastische stempel kan tampondruk gebruikt worden op allerlei vormen met een perfecte kleurafstemming (PMS).
 • Nadeel: Is wel alleen geschikt voor kleinere oppervlakte, voor grotere oppervlaktes raden wij andere druktechnieken aan.

Lasergraveren

De naam zegt het al: de laser zorgt voor het graveren en bewerken van het materiaal. De laser is een geconcentreerde lichtbundel die krachtig genoeg is om het oppervlak van bijvoorbeeld hout of metaal te graveren.

 • Voordeel: Een haarscherp en krasvast resultaat. Schoon en permanent.
 • Nadeel: Niet geschikt voor alle materialen.

Domingsticker

Een domingsticker is een chique sticker met een fraai 3D-effect. De kwaliteit van een domingsticker is zo hoog dat deze slijt- en krasvast is. Daarnaast is ‘ie UV-proof en weerbestendig. Toepassing: op coolboxen, deksels en meer.

 • Voordeel: Duurzame oplossing en slijt-en krasvast.
 • Nadeel: Blijven alleen goed plakken op een volledig vlakke ondergrond.

Zeefdruk

De zeefdruktechniek wordt vaak gebruikt voor textieldecoratie, affiches, kunstdrukken en textieldruk. Elke kleur heeft een eigen zeef. Dat betekent dat er kleurrijk en zeer dekkend kan worden gedrukt, zonder dat de achtergrond effect heeft op de kleur.

 • Voordeel: Hoogwaardige druktechnieken op grote oppervlaktes.
 • Nadeel: Niet mogelijk om foto’s te printen.

UV-print

Het unieke van UV-printen zit ‘m in de uitstekende full color afdrukkwaliteit. De geprinte materialen kunnen tot 4 cm dik in alle vormen worden geproduceerd.

 • Voordeel: Door de verharde UV-inkt is het product weerbestendig (binnen en buiten) en geschikt voor bijna alle materialen, gecoat of ongecoat.
 • Nadeel: De prints zijn minimaal 5 jaar kleurecht. Na 5 jaar bestaat de kans dat de kleuren vervagen.

Borduring (logo)

Een geborduurd logo geeft promotionele kleding en relatiegeschenken een instant luxe en exclusieve uitstraling. Het is duurzaam en kleurvast. Borduring is iets kostbaarder dan een opdruk, maar een goede investering voor de langere termijn.

 • Voordeel: Exclusieve uitstraling en wasbestendig.
 • Nadeel: Het is lastig om vloeiende kleur overgangen te realiseren doordat er met garen wordt gewerkt.

Transferbedrukking

Wij gebruiken deze techniek vooral voor het bedrukken van kleding, accessoires en ander textiel. Door de opdruk op (transfer)papier aan te brengen en het te bedrukken product vervolgens samen met de transfer in een pers op hoge temperatuur tegen elkaar aan te drukken, laat de inkt los en hecht zich op het product. Transferdruk is ideaal voor het bedrukken van ongebruikelijke plekken op een product, zoals een hengsel van een tas of een mouwopdruk.

 • Voordeel: Heel geschikt voor gedetailleerde opdrukken in meerdere opdrukkleuren (ook full colour opdruk).
 • Nadeel: Deze druktechniek is minder duurzaam.

Advies nodig?

Er zijn veel verschillende druktechnieken mogelijk! Door onze jarenlange ervaring zijn we een expert in het bedrukken van diverse materialen. Wist je dat er ook combinaties mogelijk zijn? We vertellen je graag welke druktechniek het beste bij jouw wensen past.

Ja, adviseer mij over verschillende druktechnieken